Musim Cuti Sekolah = Musim Orang Kahwin

Salam… undangan ke majlis perkahwinan sanak saudara, kenalan & jiran tetangga mesti dah berderet kan…susun je kat kalendar…

Kami kat negeri yang cuti jumaat & sabtu ni sah2 akan ambil cuti untuk setiap Ahad bagi memenuhi undangan…hehehehe

Hari ni je ramai orang update highway jam sebab ramai yang balik kampung or travel…hehehe… (akak jugak mereput di rumah layan ulangan Gegar Vaganza)

Kenapa orang pilih cuti sekolah untuk buat majlis perkahwinan ek?

I miss this moment..masih segar diingatan

Saat potong kek kahwin tanggal 17 September 2016

This is my 2 cents…hehehe:

  1. Mak bapak tak perlu pikir nak suruh anak2 ponteng sekolah sebab nak balik kampung
  2. Kadang2 anak2 banyak tuisyen weekends so bile cuti sekolah especially hujung tahun selalunya tuisyen pun cuti..
  3. Selalunya peluang pi undangan perkahwinan tu sekali dengan nak pulang ke kampung ataupun bawak anak2 cuti2 Malaysia
  4. Memang dah jadi tradisi orang Malaysia

(Boleh la komen kalau ade yang nak tambah ape2 hehehe)

Tapi korang tau tak, ade impact yang kureeenggg gak kalau kita buat majlis time cuti sekolah:

  1. Akan clash tarikh dengan orang sebab ramai yang kahwin time cuti sekolah
  2. Kena cop tok kadi awal2
  3. Yang mane sewa baju (bukan tempah) kena berebut baju gn pengantin lain kat butik
  4. Mak andam ade masa yang telah diperuntukan…
  5. Pot nak tangkap gambar akan ramai dengan orang yang tgh cuti2 Malaysia atau dengan pasangan pengantin lain yang photoshoot kat tempat tu jugak
  6. Sometime orang akan kurang datang ke majlis pengantin tu sebab terpaksa attend ke majlis lain yang lebih jauh ( sebab saudara mara)

Dan macam2 lagi..( nak tambah just leave kat komen ya )

Tapi…walau macam mane pun…benda baik ni buat lah bila2 pun…percepatkan benda yang baik sangat dituntut…

Ps: best tau kawen ni…hehehehe…sape yang nak kahwin tapi xtau nak beli inai kat mane..boleh beli kat saya…ade pakej “Set Raja Sehari ” dan ” Set Sexy Menggoda”.. sah sehingga 15 Disember 2016

Set Raja Sehari = 4 Kon Inai + 2 bekas inai celup + FREE POSTAGE + FREE GIFTS

Whatsapp : 01112781597

“Inai Merah Menyala”

Advertisements