Haid Tak kunjung tiba

Salam..

Hari ni topik kewanitaan sikit…hampir setiap wanita inginkan kesempurnaan, kecantikan luaran & dalaman…same jugak dengan aku..

Semenjak zaman universiti lagi..aku ade masalah kitaran haid tidak teratur…so i manage to loose weight almost 10 kilos…time tu period starts normal setiap bulan..

Tapi bila dah turun weight aku tak istiqamah….hehehe…so die start naik sampai la sekarang..

Menyebabkan tahun 2016 ni aku period 2 kali je tahun ni…(sampai tarikh aku tulis entry ni) 

Awal tahun…dalam bulan 4 camtu…aku ambil dah ubat…trun darah…ok…

Then the next cycle was on julai..till now that was the last period yang aku alami…

So last month jumpa doc..since baru nikah kan..so nak minta nasihat die…die check negative upt..so she advised to loose weight…

So i started to go for Atkins Diet…after 14 days, i managed to loose 4 kilos…

Tapiiii….

Aku start craving…gian nak makan mcm2…

Then..suddenly jatuh demam yang pelik…mengigil2  . .so ambil peluang tu utk tibai.makan betul2…

Dan aku dpt rasakan berat naik balik…hehehe…

Just now jumpe balik doc..doc scan rahim ok…xde bengkak ke ape…

So…doc bagi ubat turun darah…& advised me to loose weight…huhuhu…

Thanks abg..sebab support syg…faham syg…u r the best cinta…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s