Tak Menang Tangan

Salam..

Dua tiga hari ni, FB messenger, whatsapp & ig sarah berpusu-pusu orang bertanyakan tentang powergold. Sarah tertanya-tanye kenapa? So sudden…

Selama ni…sepi je bile sarah share tentang emas..tentang simpan emas…tentang mcm mana nak jadi taukey emas..tentang macam mana nak dapat duit melalui emas…mcm mana nak bebas hutang melalui emas..

Tiba-tiba…terkeluar gambar die ni dalam otak…jeng…jeng..jeng…

Ehsan gambar daripada Business Insider

Presiden AS, Donald Trump

Yela…minggu lepas kan kecoh, orang semua upload status FB berdoa agar penduduk Islam di bumi Amerika Syarikat diselamatkan..bukan kat AS je..berdoa agar semua umat Islam di DUNIA selamat..

Sebab dasar die ni jelas2 memang membenci umat Islam…so adik beradik israel zionis la jugak ni…

Selain daripada tergugatnya kedudukan & keamanan umat Islam.. beliau turut dikatakan akan mengubah nilai pasaran dunia yang akan melibatkan naik turun mata wang dunia..

Sekali gus,membabitkan MALAYSIA…

*EMAS PENYELAMAT KETIDAKSTABILAN EKONOMI.*

Akhir-akhir ini banyak bank negara seluruh dunia membeli emas fizikal dalam kadar yang sangat banyak. 

Terbaru, Bank Negara Korea Selatan mula membuat belian emas fizikal sejak sekian lama tidak membeli sebagai satu cara untuk keluar dari kemelut matawang dunia yang terbukti tidak stabil.

Banyak lagi negara lain yang memborong emas fizikal setiap masa terutamanya musuh ketat emas fizikal iaitu Amerika Syarikat. Sehingga kini Amerika Syarikat kekal sebagai negara yang memiliki reserve emas fizikal paling banyak di dunia.

Jadi, saya masih pelik jika masih ada yang melihat emas hanya sebagai instrumen pelaburan (buy low sell high) semata-mata. Fungsi emas lebih daripada itu. Emas adalah aset, emas adalah wang sebenar, emas melindungi kekayaan sedia ada, emas adalah insuran dan emas adalah kekayaan.

Saya menyeru semua institusi kewangan, mulalah bertukar kepada emas sebagai salah satu aset wajib yang mesti ada dalam portfolio perniagaannya.

Sampai masanya, emas tersebut berupaya menyelamatkan syarikat anda dari segala krisis kewangan. InsyaAllah.

*Credit to Khairul Anuar Basri*

#masauntukemas

#emaspenyelamat

#kalisinflasi

#reserveemas

NEGARA2 , BANK2, PEMIMPIN2 NEGARA, ORG2 KAYA..MENYIMPAN EMAS SEBAGAI SIMPANAN.

TAPI KENAPA KITA SIMPAN WANG KERTAS..???

FIKIR FIKIRKAN.

Petikan di atas hasil daripada berguru dengan orang yang bijak pandai tentang emas.

Kini sarah faham kenapa ramai yang dah start menabung emas…

nak beli rumah..rumah mahal..nak beli tanah pun mahal..
So emas je la yang kita mampu kan..

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s