Haid Tak kunjung tiba

Salam..

Hari ni topik kewanitaan sikit…hampir setiap wanita inginkan kesempurnaan, kecantikan luaran & dalaman…same jugak dengan aku..

Semenjak zaman universiti lagi..aku ade masalah kitaran haid tidak teratur…so i manage to loose weight almost 10 kilos…time tu period starts normal setiap bulan..

Tapi bila dah turun weight aku tak istiqamah….hehehe…so die start naik sampai la sekarang..

Menyebabkan tahun 2016 ni aku period 2 kali je tahun ni…(sampai tarikh aku tulis entry ni) 

Awal tahun…dalam bulan 4 camtu…aku ambil dah ubat…trun darah…ok…

Then the next cycle was on julai..till now that was the last period yang aku alami…

So last month jumpa doc..since baru nikah kan..so nak minta nasihat die…die check negative upt..so she advised to loose weight…

So i started to go for Atkins Diet…after 14 days, i managed to loose 4 kilos…

Tapiiii….

Aku start craving…gian nak makan mcm2…

Then..suddenly jatuh demam yang pelik…mengigil2  . .so ambil peluang tu utk tibai.makan betul2…

Dan aku dpt rasakan berat naik balik…hehehe…

Just now jumpe balik doc..doc scan rahim ok…xde bengkak ke ape…

So…doc bagi ubat turun darah…& advised me to loose weight…huhuhu…

Thanks abg..sebab support syg…faham syg…u r the best cinta…

Sepetang Bersama Mereka

Salam..

Ni cerita petang semalam..balik2 kerja je housemate dah ajak pi Taman Sungai Bunian, Kulim Eco Park di Kulim Hi-tech park..

best jugak..selain ade track joging, kita boleh la bergym, sebab ade mini gym kat sini…

kami pi pun dah dekat nak maghrib, tapi sempat la nak pbagi badan berpeluh…

(Padan lah gn aku yang dah cheat banyak kali)

KEJAP!

Cheat?

hahaha…yup, sarah dah start Atkins Diet almost 19 days..hari ke 14 hari tu dah loose weight up to 4 KG… nak kena fight to loose another 21 KG huhuu..

Tapi…

Masuk minggu ke 3 ni, nafsu makan membuak-buak…benda yang selama ni bukanlah favourate sangat, tapi sekarang jadi macam orang mengidam plak…semua benda teringin..

OHMAI…..

What to do…hehhehehe

Summary for 1st phase Diet Atkins is

NO sugar

NO Carbohidrates

YES Proteins

YES lemak baik ( tak tau nak translate ape, takkan GOOD FAT??)

Banyakkan lagi makan sayur-sayuran Hijau…

Sapa buat Diet Atkins? ce cite sikit berapa korang dah loose weights? story mory sikit tentang pengalaman korang bersama ATkins

20161113_191039

time ni mariamah ngah pusing track

 

Tak Menang Tangan

Salam..

Dua tiga hari ni, FB messenger, whatsapp & ig sarah berpusu-pusu orang bertanyakan tentang powergold. Sarah tertanya-tanye kenapa? So sudden…

Selama ni…sepi je bile sarah share tentang emas..tentang simpan emas…tentang mcm mana nak jadi taukey emas..tentang macam mana nak dapat duit melalui emas…mcm mana nak bebas hutang melalui emas..

Tiba-tiba…terkeluar gambar die ni dalam otak…jeng…jeng..jeng…

Ehsan gambar daripada Business Insider

Presiden AS, Donald Trump

Yela…minggu lepas kan kecoh, orang semua upload status FB berdoa agar penduduk Islam di bumi Amerika Syarikat diselamatkan..bukan kat AS je..berdoa agar semua umat Islam di DUNIA selamat..

Sebab dasar die ni jelas2 memang membenci umat Islam…so adik beradik israel zionis la jugak ni…

Selain daripada tergugatnya kedudukan & keamanan umat Islam.. beliau turut dikatakan akan mengubah nilai pasaran dunia yang akan melibatkan naik turun mata wang dunia..

Sekali gus,membabitkan MALAYSIA…

*EMAS PENYELAMAT KETIDAKSTABILAN EKONOMI.*

Akhir-akhir ini banyak bank negara seluruh dunia membeli emas fizikal dalam kadar yang sangat banyak. 

Terbaru, Bank Negara Korea Selatan mula membuat belian emas fizikal sejak sekian lama tidak membeli sebagai satu cara untuk keluar dari kemelut matawang dunia yang terbukti tidak stabil.

Banyak lagi negara lain yang memborong emas fizikal setiap masa terutamanya musuh ketat emas fizikal iaitu Amerika Syarikat. Sehingga kini Amerika Syarikat kekal sebagai negara yang memiliki reserve emas fizikal paling banyak di dunia.

Jadi, saya masih pelik jika masih ada yang melihat emas hanya sebagai instrumen pelaburan (buy low sell high) semata-mata. Fungsi emas lebih daripada itu. Emas adalah aset, emas adalah wang sebenar, emas melindungi kekayaan sedia ada, emas adalah insuran dan emas adalah kekayaan.

Saya menyeru semua institusi kewangan, mulalah bertukar kepada emas sebagai salah satu aset wajib yang mesti ada dalam portfolio perniagaannya.

Sampai masanya, emas tersebut berupaya menyelamatkan syarikat anda dari segala krisis kewangan. InsyaAllah.

*Credit to Khairul Anuar Basri*

#masauntukemas

#emaspenyelamat

#kalisinflasi

#reserveemas

NEGARA2 , BANK2, PEMIMPIN2 NEGARA, ORG2 KAYA..MENYIMPAN EMAS SEBAGAI SIMPANAN.

TAPI KENAPA KITA SIMPAN WANG KERTAS..???

FIKIR FIKIRKAN.

Petikan di atas hasil daripada berguru dengan orang yang bijak pandai tentang emas.

Kini sarah faham kenapa ramai yang dah start menabung emas…

nak beli rumah..rumah mahal..nak beli tanah pun mahal..
So emas je la yang kita mampu kan..